Dumagas pe drumul spre un viitor mai verde

Dumagas Transport SA, unul din cei mai importanți jucători din industria de transport și logistică din România, și-a luat un angajament ferm de integrare a practicilor sustenabile în operațiunile curente ale companiei.

Dumagas Green Future

În drumul său spre un viitor mai verde, compania a demarat, în parteneriat cu Expert CO2, o campanie de responsabilitate socială prin care s-a urmărit neutralizarea, în mod voluntar, a amprentei de carbon a companiei la nivelul anului 2015, în valoare de 384,08 tone CO2. În plus, transportul pentru următorii 100.000 de km, realizat prin intermediul unei flote de 126 de camioane, se va face cu o amprentă zero de carbon.

Obținerea statutului de “CO2 Neutral” a fost posibilă prin sprijinirea următoarelor proiecte de tip JI, CDM și Gold Standard, mecanisme flexibile care respectă cerințele stabilite prin Convenția Cadru a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (UNFCCC) și contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră:

 

 

Parc eolian 14MW in regiunea Maharashtra, proiect de energie regenerabila dezvoltat de India in colaborare cu Franta
Anveloparea depozitelor de deșeuri în regiunea Luhansk, Ucraina, proiect dezvoltat de Ucraina în parteneriat cu Olanda
Cuptoare solare în bazinul hidrologic Nanyang Danjiang, China, proiect dezvoltat de China în parteneriat cu Olanda
Proiect de reducere a emisiilor de N2O pentru instalația ACHEMA UKL-7, realizat de Lituania în colaborare cu Olanda
Anvelopare depozite de deșeuri de către Zhejiang Juhua Co.,Ltd, în colaborare cu Marea Britanie și Elveția
Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin oxidare termică în uzina chimică Jiangsu Meilan Chemical CO. Ltd, proiect dezvoltat de China în colaborare cu Japonia, Spania, Italia, Danemarca, Olanda, Canada, Marea Britanie, Norvegia, Germania, Suedia, Franța și Elveția
Anveloparea depozitelor de deșeuri în regiunea SiChuan, în baza parteneriatului încheiat între China și Italia, Elveția, Olanda și Marea Britanie
Modernizarea rețelelor de distribuție a gazelor în vederea reducerii emisiilor de metan în regiunea Vinnitsa, proiect realizat de Ucraina în parteneriat cu Estonia.

Ne pasă de felul în care va arăta viitorul și suntem mândri că, împreună cu Dumagas, putem avea un impact real și pozitiv asupra mediului înconjurător, neutralizarea amprentei de carbon fiind singura modalitate transparentă și credibilă de reducere la zero a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.