Etic a devenit primul retailer de fashion din Romania care si-a neutralizat amprenta de carbon

etic_fashion_a_redus_amprenta_de_carbon

Tinutele Etic pun in valoare frumusetea feminina prin intermediul culorilor vibrante, imprimeurilor florale si texturilor sofisticate inspirate din frumusetea naturii.

In demersul de a transpune in fashion concepte inspirate din peisajele naturale, sentimentul de recunostinta fata de mediul inconjurator este necesar nu si suficient. De aceea, in actualul context in care schimbarile climatice au devenit o preocupare generala, asumarea responsabilitatii pentru impactul asupra mediului a devenit o preocupare fireasca.

Sesizand necesitatea de a reduce drastic poluarea atmosferica, Etic Lady’s fashion s-a alaturat, dincolo de orice obligatie legala, eforturilor globale de limitare a emisiilor de gaze cu efect de sera (CO2, N2O, CH4, HFC etc.)

Astfel, in parteneriat cu TDR Energy|Expert CO2, partenerul tau in Managementul Carbonului, a fost lansat un program de reposabilitate fata de mediul inconjurator sub motto-ul“Responsabili pentru tot ce ne inspira”, prin care s-a neutralizat amprenta de carbon la nivel de companie pentru anul 2015.

Intreaga cantitate de 74,5 tone de CO2, reprezentand atat emisiile directe cat si emisiile indirecte aferente activitatii desfasurate de companie, a fost neutralizata de catre Expert CO2 in numele companiei, folosind certificate de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera provenite de la proiectul „ACHEMA UKL-7 plant N2O abatement project”.

Acest proiect de tip Joint Implementation (JI) respecta cerintele prevazute in Conventia Cadru a Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice (UNFCCC) privind operarea, monitorizarea si raportarea unitatilor de reducere a emisiilor, permitand obtinerea de beneficii reale si comensurabile asupra mediului, prin componenta de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Prin obtinerea certificarii „CO2 Neutral Company”  Etic a devenit primul retailer de fashion din Romania preocupat sa reduca la minimum impactul asupra mediului inconjurator prin neutralizarea integrala a emisiilor provenite din activitatea proprie.

La Etic, atentia sporita pe care o acorda mediului inconjurator incepe cu sentimentul de recunostinta fata de natura ce ofera o sursa infinita de idei mereu surprinzatoare si se termina cu recunoasterea si asumarea responsabilitatii pentru emisiile proprii de gaze cu efect de sera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.