Top retaileri dupa performanta de mediu 2014-2015

untitled-infographic (2)

Topul a fost realizat dupa o metodologie dezvoltata de specialistii WWF International, fiind publicat in studiul WWF-Retailer Scorecard, aflat deja la a 4-a editie. Aceasta cercetare de tip cantitativ foloseste doua instrumente in culegerea datelor: o fisa de observatie si un chestionar, fiind vizate urmatoarele categorii de produse: peste, detergent si hartie (certificare ecologica), respectiv lapte, oua, legume si fructe (produse achizitionate de pe piata locala). In anul 2015 clasamentul a fost realizat pe baza informatiilor primite de la sase retaileri, reprezentantii Cora, Lidl, Metro, Penny Market si Selgros refuzand sa raspunda la chestionar, precum si pe baza datelor culese in fisa de observatie.

Fata de rezultatele publicate anul trecut, se poate observa un interes tot mai mare al retailerilor fata de dezvoltarea sustenabila, per ansamblu fiind inregistrat un oarecare progres. Cu toate acestea, un singur jucator de pe piata de retail alimentar a inregistrat 50% din scorul maxim posibil, in timp ce se pot observa exemple de supermarketuri care au optat sa ignore responsabilitatea fata de mediu.

Raportul se refera la politicile de mediu privind achizitia de peste, trasabilitatea si sustenabilitatea pentru marca proprie, politica privind achizitia de detergenti fara fosfati, hartie reciclata sau certificata FSC. De asemenea s-a tinut cont si de pozitia retailerilor fata de vanzarea de organisme modificate genetic, utilizarea uleiului de palmier certificat, precum si atitudinea fata de reciclare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.