Chatham House: Marea Britanie ar trebui sa ramana in EU ETS

Chatham House- Marea Britanie ar  trebui sa ramana in  EU ETSPotrivit Chatham House citat de Reuters, Marea Britanie ar trebui sa ramana in schema europeana de tranzactionare pe timpul perioadei de tranzitie, in cazul in care negocierile privind Brexit-ul nu se vor finaliza in urmatorii 2 ani.

Astfel, analistii britanici considera ca este putin probabil ca in urma discutiilor care se poarta in prezent intre UE si Marea Britanie sa se ajunga la un compromis mai devreme de aprilie 2019. In acest caz, potrivit Parlamentului European, ar fi necesara o perioada de tranzitie de pana la 3 ani, situatie in care, potrivit raportului citat, guvernul britanic ar trebui sa isi mentina statutul actual, atat pe piata interna de energie (IEM), cat si in cadrul EU ETS.

Cunoscut sub numele de Institutul Regal pentru Afaceri Internationale, Chatham House este unul dintre cele mai importante cluburi de reflectie in materie de afaceri internationale din lume, ocupand locul intai in clasamentul „Non-US Think Tank” al Foreign Policy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.