Comitet din Parlamentul Marii Britanii solicita ramanerea in EU ETS cel putin pana in 2020

Comitet din Parlamentul Marii Britanii solicita ramanerea in EU ETS cel putin pana in 2020

Comitet din Parlamentul Marii Britanii solicita ramanerea in EU ETS cel putin pana in 2020Comitetul pentru intreprinderi, energie si industrie, format din reprezentanti ai tuturor partidelor politice membre ale parlamentului britanic, a solicitat guvernului condus de Theresa May ramanerea Marii Britanii in schema obligatorie, cel putin pana in anul 2020.

Astfel, intr-un raport publicat marti, privind prioritatile in negocierile purtate cu UE pentru Brexit, se subliniaza faptul ca Bugetul privind emisiile de carbon, adoptat in 2016, a fost elaborat luand in considerare prezenta Marii Britanii in EU ETS. Se considera ca parasirea schemei ar afecta traseul parcurs pentru atingerea obiectivului de reducere pana in 2050 a emisiilor de gaze cu efect de sera cu 80% fata de nivelul inregistrat in 1990.

De asemenea, comitetul recomanda conditionarea prezentei pe termen lung pe piata obligatorie de progresul referitor la viitoarea reforma a schemei EU ETS. In cazul in care nu se inregistreaza un astfel de progres, guvernul britanic ar trebui sa ia in considerare alternative precum stabilirea unei scheme proprii interconectate cu schemele internationale de acest fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.