Conferinta Jump to Smart. 1.0. Romania Oraselor Inteligente

Jump to smart 1.0
Romania Oraselor Inteligente
Prima conferinta din Romania “CO2 Neutral”

Amprenta de carbon JUMP TO SMART

Conferinta Jump to Smart. 1.0. Romania Oraselor Inteligente se va desfasura in zilele de 12-13 iunie la Bucuresti, in Sala Media a Teatrului National, cu participarea liderilor administratiei centrale si locale, firme de renume mondial din domeniul ITC, reprezentanti BEI si BERD, alaturi de ambasadori de referinta din Europa, Japonia si China. Scopul evenimentului va fi identificarea unor solutii integrate pentru dezvoltarea oraselor inteligente ale Romaniei, in urmatorii 10 ani.

Un oras inteligent trebuie sa fie prietenos cu mediul inconjurator, asigurand un climat sanatos pentru locuitorii sai, cu o amprenta de carbon cat mai scazuta. Organizatorii evenimentului Jump to Smart 1.0, constienti de oportunitatea excelenta pentru sensibilizarea participantilor cu privire la necesitatea diminuarii efectelor schimbarilor climatice asupra mediului, au dorit sa se implice in efortul global de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, prin neutralizarea amprentei de carbon a Conferintei.

In acest scop s-a incheiat un parteneriat cu TDR Energy vizand neutralizarea integrala a amprentei de carbon a evenimentului. Astfel, “Jump to smart 1.0” va fi certificata “CO2 Neutral”, fiind prima conferinta de acest fel din Romania.

Determinarea amprentei de carbon se face respectand cerintele standardelor privind managementul carbonului (ISO 14064-14067 și ISO 14069), precum si Ghidurile IPCC 2006. Vor fi luate in calcul emisiile generate la locul de desfasurare al evenimentului (consumul de energie electrica si apa, cantitatea de deseuri etc). De asemenea se vor estima emisiile care rezulta in urma activitatilor de transport si logistica (pentru organizatori si participanti), precum si cele generate de serviciile de cazare si de catering.

Amprenta de carbon urmeaza sa fie neutralizata intr-un mod transparent prin achizitionarea si ulterior anularea in Registrul Consolidat al Uniunii Europene a unui numar de certificate egal cu cantitatea de CO2 emisa. Aceste certificate sunt eliberate in urma implementarii unor proiecte care contribuie in mod direct si cuantificabil la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, proiecte care respecta cerintele stabilite prin Conventia Cadru a Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice (UNFCCC).

Leave a Reply

Your email address will not be published.